måndag, november 09, 2009

Biffy Clyro - Only Revolutions

Idag har Biffy Clyros nya album kommit ut, det mest efterlängtade albumet i höst för egen del iaf. Så jag tänkte att man skulle fixa en enkel recension av albumet och hur gör man det bäst egentligen?

Jo, jag tänkte att man bör recensera alla låtar och sätta betyg på dom 1-5 tar man sen genomsnittet på detta så borde man få fram ett betyg till albumet. Nu är det ju även så att det är första gången jag lyssnar på låtarna förutom singlarna som har släppts så albumet kan ju med tiden bli bättre och bättre eller sämre och sämre men vi får se. Först ut är iaf låten The Captain.

The Captain
En av singlarna som redan har spelats flitigt av mig, bra tryck på låten i början innan versen drar igång, gittarer och trummor varvas med blåsinstrument under hela låten vilket även passas in i den grymma video de gjort till låten.
5/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/1louej4PYOVIVbagP1taO0

That Golden Rule
Den första singeln som släpptes till albumet, lite mer röj i låten i jämnföreelse till The Captain. I slutet av låten röjjer violiner igång ordentligt tillsammans med gitarrerna.
4/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/5W2qdWVMLheEl0nLnQktuW

Bubbles
Simon Neil pratar sig mer eller mindre genom verserna och verserna i sig är rätt enformiga. Första gången jag kan förstå mig på Viktor när han säger att Biff Clyro kan låta som Good Charlotte, kommer nog inte vara en av de mest spelade låtarna på skivan.
2/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/1aKNbn5AsDWydycvr1gYBa

God & Satan
Denna lugna låt börjar med en mycket bra textrad "I talk to God as much as I talk to Satan, cos I want to hear both sides". Känns som en låt som växer med antalet lyssningar.
3/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/6aihKTSpfxixl9uqm4hNEy

Born on a Horse
Ingen bra med start på låten och tyvärr så verkar den inte lyfta särskilt mycket under resterande del av låten heller. I slutet av låten trycker de på med gitarrerna så den lyfter lite, men ingen vidare låt i det hela.
1/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/7eskUzJNdASZNJcOZJ6bEk

Mountains
En låt som släpptes redan under 2008 men som inte var med på föregående skivan Puzzle. Förstår varför de släppte den så pass tidigt, en riktigt bra låt med bra tryck i refrängen som är lätt att hänga med i. Inte konstigt att den har högst rating av deras låtar på Spotify.
5/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/7ID1obCK75QsDQuf9pEVxK

Shock Shock
Bra låt som påminner mer om skivan Puzzle som Simon Neil skrev efter hans mor dog, är lite argare som låten Living is a problem because everything dies från den skivan. Bra refräng och tryck igenom hela låten.
4/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/4UCNKJgsaRc1nssvFQXVP1

Many of Horror
En ballad som säkert funkar efter ett par genomlyssningar. Gilalr den redan efter första gången men känns som en låt som kan växa, låten ökar i tempo under hela låten och slutet är riktigt bra.
3/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/1auUyL63z3sWnBhooTnz31

Booooom, Blast and Ruin
En snabb låt med en tydlig refräng en ganska enkel låt som funkar på skivan men inget man kommer minnas en längre tid framöver.
2/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/5eHm89VReTazb1adjhibhv

Cloud of Stink
En hårdare låt som börjar med att Ben Johnston slår igång trummorna, även detta en ganska enkel låt egentligen fast med mycket bättre fart än föregående språk och när alla drar på sina instrument blir det riktigt bra.
3/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/19NZ7nI9liP0A3suLrmo7U

Know Your Quarry
Lite åt Mountains hållet inte lika bra refräng men tänka mig att detta kan bli deras nästa singel, kan nog funka bra till den stora massan och funka bra som lugnande medel på deras konserter.
4/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/4Dn30A5L0iCrVFhWsjdOSr

Whorses
Sista låten på skivan och tycker de avslutar bra, börjar lugnt men kommer snabbt igång.
3/5 Biffar
http://open.spotify.com/track/1ucDytJh1opWFKAuw7w4iy

Om jag räknar lite snabbt så ska albumet ha exakt 3/5 Biffar i betyg inget höjdar betyg men det var första gången man lyssnade på låtarna och det brukar ta ett tag innan de sätter sig, albumet känns mycket bättre än vad t.ex. Muse senaste gjorde efter första gången man lyssnat igenom den.

Den 19e dec spelar Biffy Clyro i Köpenhamn för endast 120 Dkr med förbandet People in Planes som även de verkar riktigt bra. Vem vill följa med?

1 kommentar:

Nils sa...

Bra recension. Vem följer med? Jag såklart!