onsdag, september 15, 2010

Elitseriepremiär!

Idag är det smygpremiär av elitseriesäsongen 2010/2011, när Solna AIK tar emot Slaka HC på Hovet. Något av lagen vinner med 4-2 tror jag. För Södertäljes del tror jag det kan bli en trevlig säsong som börjar med seger imorgon, hemma mot Luleå. Låt säga att de vinner med 4-1. Jag tror också att det finns mycket stora chanser att Södertälje kan ta sig till slutspel i år. MODO, Timrå, Luleå, Brynäs, AIK och Linköping är de andra lagen som kommer att göra upp om slutspelsplatserna bakom de självklara slutspelskandidaterna HV 71, Färjestad, Skellefteå, Frölunda och Djurgården.

Och går Tälje till slutspel, då kanske man får återuppleva följande fantastiska tryck i Templet!

2 kommentarer:

Stefan sa...

Sammanfattning SSK - Luleå

Tälje började bra. Fin fart under skridskorna och många bra kombinationer i anfallszon. Man såg tydligt att Ryan Lasch kommer bli en tillgång. Fart, finess och svårläst. Klasen-light. Logiskt ledningsmål således.

Sedan fick Lule PP och BP är ju inte Täljes gren. Kvitterat därmed. Sedan var det inte mycket framåt för Tälje. Uppspelen från backarna var rent ut sagt bedrövliga och det var därmed tunnsått med anfall.

Domaren var inkonsekvent och blundade åt flertalet av Lules hyss. Men när väl utvisning dömdes visade Tälje att det kommer bli ett bra PP. De hade ett fint spel med bra rörelse på pucken. PP kommer bli en eller flera dimensioner bättre denna säsong.

Men under hela andra perioden och i början på sista akten skapade SSK inget av värde. Detta mestadels p.g.a av backarna inte kunde sköta uppspelen. Det var pinsamt och där krävs klar förbättring. Men avslutande femton var det bra tryck mot kassen och ett kvitteringsmål låg på lut. Men ineffektivitet och oskärpa gjorde att kvittering uteblev.

Istället kunde Lule stänga matchen med en snabb omställning. Detta är ett återkommande problem SSK har haft och har. De hänger inte med när motståndarna kontrar och ett vackert anfall stängde matchen.

Bra intentioner i SSK
Chabada - Kommer bli en tillgång och förhoppningar finns på kring 30 poäng
Lasch - Även här finns det mycket goda tecken på framgång. Hungrig och visade prov på goda kvalitéer.
Seikola - Kan bli bra när han fått skjuta in sig.

Bättring
Backarnas spelförståelse
Skärpan framför mål
Etablering i anfallszon
Mer tålamod

Känslan är att med bättre fokus och mer matcher tillsammans kommer detta gäng växa och en plats kring 6-8 är allt annat än utopisk.

Lule gjorde en mycket bra bortamatch. Almtuna någon?

Erik sa...

Ojvoj, jävlar vilken härlig resumé! Som det känns nu så kan jag inte lira innebandymatch imorgon och ja, då kör vi SSK-FBK på ED-gatan.