tisdag, augusti 24, 2010

EXTAS: Edwyn Collins with friends!

Jag tror nog det är många som har hört låten 'A Girl Like You' som Edwyn Collins framför. På Edwyn Collins hemsida går det att läsa att hans nya skiva Losing Sleep kommer att komma under hösten, närmare bestämt om mindre än en månad, den 20 september. På hemsidan går det även att lyssna på fem låtar (från nya skivan) som lovar mycket gott!

Det som är intressant med denna skiva är att Edwyn Collins samarbetar med en massa duktiga musiker som är involverade i riktigt bra band. Här kommer de han samarbetar med:

- Ryan Jarman (sångare och gitarrist i The Cribs, som lite kuriösa kan också nämnas att han har ett förhållande med Kate Nash). The Cribs har bland annat en riktigt skön låt i 'Cheat On Me'.

- Johnny Marr (gitarrist i det legendariska bandet The Smiths. Johnny Marr har även varit involverad i Modest Mouse samt The The).

- Roddy Frame (skotten som grundade bandet Aztec Camera).

- Alex Kapranos (ledsångare och gitarrist i det skotska indierockbandet, Franz Ferdinand. Som har en sjukt bra låt i 'Take Me Out'.
- Nick McCarthy (gitarrist, bakgrundssångare och keyboardspelare i Franz Ferdinand).

- Romeo Stodart (skäggig och långhårig gitarrist och sångare i indiebandet, The Magic Numbers, som har en gammal klassisk låt i 'Forever Lost' samt en annan goding i 'Take A Chance').

- The Drums (han samarbetar också med bandet, The Drums, som kommer från Brooklyn, USA).

- Sedan återfinns även en hel drös med andra vänner som jag emellertid inte känner till så mycket om och inte wikipedia heller för den delen.

Här har ni en youtube-video med låten 'Losing Sleep', njut bli nostalgiska och tråna!

1 kommentar:

Nils sa...

Angenämt inlägg med många många länkar. Gillas! (Y)